בחדר מלא באווירת שוקולד מתוקה, קבוצת עובדים מתכנסת סביב שולחנות עבודה מאובזרים. המתח והשגרה של היומיום מתחלפים בהתרגשות ילדותית למראה השוקולד הנוזלי המבעבע. כשמחפשים יום גיבוש מקורי, הבחירה בסדנת שוקולד מקצועית מציעה חוויה שונה מהרגיל. תחת הדרכתו המקצועית של הראל שמיטנקה, מאסטר שוקולטייר ומייסד פר-פרלין, הופך המפגש העסקי למסע קולינרי מרתק. כל משתתף מוזמן להתנסות באופן אישי ולהשתחרר מהמסגרת הרשמית של העבודה. יחד, הם יוצרים חוויות משותפות, מחזקים את הקשרים הבין-אישיים ומתמלאים באנרגיה מחודשת לקראת האתגרים הבאים.
האווירה המושלמת לגיבוש צוות
כשמדברים על יום גיבוש מקורי, חשוב ליצור סביבה שתעודד אינטראקציה טבעית. סדנת השוקולד מספקת פלטפורמה מושלמת לשיתוף פעולה ותקשורת פתוחה בין העובדים. המשתתפים עובדים בזוגות או בקבוצות קטנות, חולקים רעיונות ועוזרים זה לזה. הצחוקים והשיחות הקלילות זורמים באופן טבעי תוך כדי התנסות בטכניקות השונות. האווירה הנינוחה מאפשרת לעובדים להכיר צדדים חדשים של עמיתיהם לעבודה, מחוץ למסגרת הפורמלית של הפגישות והמשימות היומיומיות. באמצעות פעולות פשוטות כמו טבילת פרלין או מילוי תבניות שוקולד, נבנים קשרים עמוקים יותר המבוססים על חוויות חיוביות.
למידה חווייתית ומקצועית
תחת הנחייתו המקצועית של שוקולטייר מנוסה, המשתתפים מתוודעים לעולם השוקולד המרתק. הם לומדים על סוגי שוקולד שונים ומתנסים בטכניקות מתקדמות של טמפרור והכנת פרלינים. סדנת פרלינים מקצועית מאפשרת הצצה לעולם הקולינריה הגבוהה. המשתתפים רוכשים כלים וידע שישמשו אותם גם בבית. הדרכה ממוקדת ומעשית יחד עם רכישת יכולות אמנותיות וטכניות, מגבירה את תחושת ההצלחה והסיפוק האישי. העובדה שכל משתתף חוזר הביתה עם פרלינים שהכין בעצמו בקופסה מרשימה רק מוסיפה לתחושת ההישג וחוויית הלמידה. החיבור בין ידע מקצועי לחוויה אישית מייצר ערך מוסף אמיתי.
פעילות מותאמת אישית
כל יום גיבוש מקורי מתוכנן בקפידה בהתאם לצרכי הארגון והמשתתפים. הסדנה מותאמת לגודל הקבוצה ולאופי הפעילות הרצויה. ניתן לשלב משימות קבוצתיות ותחרויות נושאות פרסים. התכנים והאתגרים מותאמים לרמת המשתתפים וליעדי הגיבוש. לדוגמה, ניתן להתאים את הסדנה לעובדים טכניים עם מיקוד מדעי ביצירת שוקולד או לעובדים יצירתיים עם דגש על עיצוב ומיתוג אישי של ממתקים. הגמישות בתכנון מאפשרת יצירת חוויה מדויקת עבור כל קבוצה. בניית תכנית פעילות שמתחשבת באופי הצוות ובאיזון שבין למידה להנאה מבטיחה הצלחה וחיבור עמוק של המשתתפים לאירוע כולו.
חוויה קולינרית מעשירה
במהלך הסדנה נחשפים המשתתפים לעולם השוקולד הבוטיק המשובח. העבודה עם שוקולד סינגל אוריג'ין איכותי מעניקה חוויה קולינרית מיוחדת. המשתתפים לומדים להכיר את ההבדלים בין סוגי השוקולד השונים. הם מתנסים בטעימות מודרכות ולומדים להעריך ניואנסים בטעמים כמו חומציות, מתיקות ועומק מריר. זוהי גם הזדמנות לגלות כיצד חומרי גלם מושפעים מתנאים גיאוגרפיים ואקלימיים. החוויה החושית העשירה מוסיפה עומק ועניין ליום הגיבוש, ופותחת פתח לשיח מקצועי וגם אישי סביב טעמים, אסוציאציות קולינריות וזכרונות ילדות. הידע הנרכש במהלך הפעילות מעשיר את המשתתפים ומרחיב את הבנתם בתחום שמעבר למקצועי – אל תוך התרבות והפנאי.
יצירתיות וביטוי אישי
הסדנה מעודדת ביטוי יצירתי וחשיבה מחוץ לקופסה. כל משתתף מקבל הזדמנות לעצב ולקשט את יצירות השוקולד שלו. העבודה היצירתית חושפת כישרונות חבויים ומפתיעה את המשתתפים עצמם. חלק מהם מגלים אהבה חדשה לעבודה עם קישוטים, צבעי מאכל, שילובים של טעמים בלתי שגרתיים והתנסות עם צורות תלת-ממדיות. השילוב בין טכניקה מקצועית וחופש יצירתי מייצר תוצאות מרשימות. המשתתפים מתרגשים לראות את היצירה האישית שלהם קורמת עור וגידים וכך מתפתחת תחושת הצלחה אמיתית. התהליך היצירתי מחזק את הביטחון העצמי, מגביר את תחושת המסוגלות ומאפשר גם לצוותים עצמם להבין את ערכם ותרומתם בצורות מפתיעות ובלתי צפויות.
– מיכל, מנהלת משאבי אנוש, תל אביב
שאלות נפוצות
כמה זמן נמשכת סדנת השוקולד?
הסדנה נמשכת בין שעתיים לשלוש שעות, בהתאם לתכנית שנבחרה. במהלך הזמן המשתתפים מתנסים במגוון טכניקות ומכינים מספר סוגי שוקולדים. כל משתתף לוקח הביתה את היצירות שהכין בקופסה מהודרת. ניתן לשלב בה גם הפסקה עם שתייה חמה וכיבוד קל.
האם הסדנה מתאימה גם למי שאין לו ניסיון קודם?
הסדנה מתאימה לכל רמת ניסיון, וההדרכה מותאמת לקצב של כל משתתף. המדריכים המקצועיים מלווים את המשתתפים באופן אישי ומסבירים כל שלב בתהליך. גם מי שלא עבד אף פעם עם שוקולד מרגיש במהרה חופשי ובטוח לפעול וליצור.
האם ניתן לקיים את הסדנה במשרדי החברה?
כן, הסדנה ניידת ומגיעה לכל מקום בארץ עם כל הציוד הנדרש. נדרש רק חלל מתאים עם שולחנות עבודה ונקודת חשמל. הסדנה מותאמת גם לחללים קונבנציונליים, וניתן להקים אותה במשרד, אולמות כנסים או אפילו בחיק הטבע.
האם יש מגבלת משתתפים מינימלית או מקסימלית?
הסדנאות מתאימות לקבוצות בגדלים שונים, החל מ-10 משתתפים ועד 100 איש. מספר המדריכים מותאם לגודל הקבוצה להבטחת חוויה מיטבית. כך שכל משתתף זוכה ליחס אישי והדרכה צמודה לאורך כל הפעילות.
מחפשים יום גיבוש מקורי שישאיר טעם מתוק? צרו קשר עוד היום ונתאים עבורכם חוויה מתוקה ובלתי נשכחת. הצוות המקצועי שלנו ישמח לסייע בתכנון יום גיבוש מושלם שיתאים בדיוק לצרכים שלכם.